Titel: Redovisningsekonom
Ålder: 45
Fritidsintressen: Förutom att umgås med familj och vänner tränar jag gärna på Friskis eller tar en joggingtur i skogen. Nytt fritidsintresse för säsongen är golf.
Anställd på Elon Group AB sedan: 2019-04-01
Det bästa med jobbet: Har varierande och stimulerande arbetsuppgifter med
utvecklingsmöjligheter och sist men inte minst otroligt trevliga och roliga arbetskamrater.

Hur kom det sig att det blev Elon Group AB för dig?
Elon Grop är ett intressant företag med stor tillväxt. Detta tillsammans med stimulerade och utvecklande arbetsuppgifter var det självklart att söka mig till Elon Group när jag bestämt mig för att söka nya utmaningar. Att Elon ligger ett stenkast hemifrån är såklart även ett plus.

Berätta lite om din bakgrund?
Jag kommer närmast från redovisningsbyrån CÖ Redovisning där jag arbetat som redovisningskonsult efter det att jag valde att skola om mig till redovisningsekonom för några år sedan. Innan dess har jag har arbetat i många år på EuroMaint Rail AB som är ett företag inom tågunderhåll. Där jag har haft möjligheten att arbeta inom olika områden. Sista åren arbetade jag med kontrakt och planering på Marknadsavdelningen, men har även bl a arbetat inom inköp, administration och ekonomi.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Det finns egentligen inga exakta typiska dagar men oftast startar dagen med genomgång av mail samt registrering av de inbetalningar som har kommit till banken dagen innan. Dessa inbetalningar innebär en del arbete för att kunna matcha respektive betalning.
Under dagen arbetar jag även med leverantörsfakturor som finns i E-attesten, fakturor kontrolleras och fördelas ut till respektive attestansvarig samt attestkedja. Fakturor kommer även in via EDI flödet, dessa kan behöva rättas för att kunna överföras till leverantörsreskontran.
Betalning av leverantörsfakturor ska också göras för slutattesterade fakturor, vanligtvis genom att filer skickas till banken för betalning. När sedan fakturorna är betalda registreras betalningarna i vårt affärssystem genom återrapporteringsfiler.
Övrigt består en dag av att svara leverantörer och kunder på olika frågor främst gällande fakturor och betalningar, löpande redovisning, fakturering mm.

Vilka egenskaper är viktiga i ditt jobb?
Viktiga egenskaper som redovisningsekonom är att man har en systematiskt och strukturerat arbetssätt. Du behöver även ha lätt för att kommunicera och samarbeta. Ansvarstagande är också en väsentlig egenskap.

På vilket sätt känner du att du utvecklas i jobbet?
Eftersom jag inte har arbetat så länge på Elon Group så lär jag mig nya saker dagligen, speciellt sådant som är specifikt för Elon samt systemfrågor. Jag får även lära mig nya arbetsuppgifter ju mer jag kommer in i verksamheten. Känner även att det finns utvecklingsmöjligheter även framåt i tiden, vilket jag tycker är oerhört viktigt för en arbetsplats.

Vad tycker du gör Elon Group AB till en attraktiv arbetsplats?
Elon Group är ett företag som satsar på sina anställda. Arbetsmiljön är bra och det finns ett öppet klimat. Det finns bra kommunikationsvägar så som nyhetsbrev och intranät som är till för att informera och hålla personalen uppdaterade. 
Möjlighet till kompetensutveckling och stimulerande arbetsuppgifter är också något som gör Elon Group attraktivt. Att vara en attraktiv arbetsplats ger engagerade medarbetare som trivs och vill stanna kvar.